Slavenmentaliteit is als de koning roept “de ketenen zijn verbroken”, wij dit als waar aan nemen. De slavenketen is sinds 2019 al verbroken en het koningshuis heeft hier geen enkel aandeel in gehad. Dit is wat de Cosmos, Nature, NTR doet om zijn lichaam, de aarde te behoeden van onheil. Het doorbreken van slavenmentaliteit is kiezen voor innerlijke heling, maar het afkopen van trauma werkt averechts. Wij krijgen hun karma verpakt in geldwaarde.

Doorbreken van Slavenmentaliteit, ketenen, helen, bedelen,

Herstelbetaling vragen, is bedelen om iets wat je al lang toebehoort.

Zelfstandig groeien naar samenwerking

Maar wat dan? Op eigen benen staan en samenwerking zoeken met het Afrikaanse continent, de Cariben en Amerika. Het opbouwen van deze werelddelen zoals onze voorouders het al deden, echter dit gaat niet zonder een vervolg fase in de oorlog die eeuwen gaande is.

Curaçao, staat bekend als een nutteloos eiland, met allemaal luie mensen.

Het eiland is goed voor toerisme, en toch zal men het nooit afstaan, waarom? Voor Nederlanders die vanuit een koloniale mindset, met een privilleged voorsprong op de eigen bevolking, rijk kunnen leven? De werkelijke reden is mijns inziens omdat je vanuit Curaçao en Suriname binnen 5 uur naar Afrika kan vliegen, echter dit mag nooit gebeuren, want het zou een shift op economisch, sociaal en maatschappelijk niveau betekenen.

Tijd van innerlijke heling is aangebroken

Het vieren van 150 jaar slavernijverleden is politiek en economisch. Het heeft niks met ons te maken, hoe eerder wij mensen met kleur dit inzien, hoe sneller wij kansen kunnen creëren om een onbegrensd leven op te bouwen, eerst voor onszelf en dan de rest. Dat is ons goed recht. Het doorbreken van slavenmentaliteit is makkelijk gezegd dan gedaan, maar de tijd is nu om naar binnen te keren en te helen.

Indien wij werkelijk vrij willen zijn dan moeten we naar binnen keren. Binnen onze eigen community moeten we elkaar in de spiegel kijken en erkennen dat wij elkaar veel pijn en verdriet hebben aangedaan. Dit wil niet zeggen dat we in de buitenwereld niet van ons mogen horen, want ook dat is nodig. Om te genezen moeten we starten met innerlijke heling, It’s time to heal our slave mentality.